Meteen naar de inhoud

Stamp Impressions EU Blog Hop – Condolence Cards

Hoihoi,

Welkom bij weer een bloghop van Stamp Impressions EU. Wij zijn een groep internationale Stampin’ Up!-demonstratrices die jou graag willen inspireren tot het maken van mooie projecten, met de fijne producten van Stampin’ Up!

Vandaag gaat de bloghop over Condoleance kaarten. Het wordt vaak een moeilijk onderwerp gevonden, daarom willen wij je graag een handje helpen. Laat je door elk van ons inspireren en maak zelf je kaart. Het is zo mooi om te doen: ik maak ze zelf pas als ik ze nodig heb. Tijdens het bedenken, ontwerpen en maken, gaan mijn gedachten vaak uit naar de overledene, maar ook naar de familie/nabestaanden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Tekst in de kaart kan wat mij betreft kort zijn, een lang verhaal zit men vaak niet op te wachten. Echter, wat ik wel belangrijk vind is kleurgebruik, en ook de afbeelding moet passend zijn.

In de mooie Suite “Parisian Blossoms” zit de prachtige stempelset “Forever Blossoms” (Engelstalig – 151457) met bloesemtak (“Nieuwe Bloesems – (Nederlandstalig – 152427) die ik heel geschikt vind voor dit soort kaarten. En ook de tekst uit de stempelset “Tijdloze Tulpen” vind ik erg passend.

Heb het qua kleurgebruik vrij simpel gehouden door eigenlijk maar twee kleuren te gebruiken: Rococo Rose en wit.

Het wit is met embossingpoeder geheatembost, je weet wel: mijn firstlove bij het stempelen. Daarna de bloemen extra kleur gegeven met een marker in de kleur Rococo Rose, dezelfde kleur als het cardstock waarop ik heb gestempeld, daarna uitgeknipt en opgeplakt.
Door het gebruik van cardstock op cardstock krijg je een erg mooie uitstraling en toch subtiel.

Ik heb deze kaarten dus niet op voorraad liggen, maar kies ervoor te wachten tot het moment daar is.
Omdat voor deze bloghop de kaart al klaar was en ik de workshopdag had voor te bereiden, heb ik een uitzondering gemaakt.
En zo kwam het moment dat ik ineens deze kaart helaas te vroeg moest verzenden. Ik hoop dat de ontvanger(s) mijn kaart tot steun mocht zijn.

Om verder te hoppen volg je hieronder knoppen, er is ook een lijst met linken voor het geval je onverhoopt de weg kwijt zou raken:

Yolanda Pasterkamp-de Jonge / Attelyootje: je bent nu hier
Sigrid Joch – Sigrids kreative ART
Salina van den Nieuwenhuizen – PaperStar*
Fanny Minne – Handmade-by-fanny
Yvonne Spikmans – Van Bruggen (The Creative Teacup)
Rosalien Zwackhalen – Rosaliens Creations
Jose Hoogeveen
rosa Mädchen
Beate – Werkstickl
Miranda Versteeg
Martina Auer – Fräulein Erdbeerli

Groetjes,
Yolanda

Product Overzicht

6 reacties op “Stamp Impressions EU Blog Hop – Condolence Cards”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.