Meteen naar de inhoud

Bloghop StempelSchatten – Homedecor

Hoihoi,

Daar zijn we weer: de StempelSchatten. Wij brengen je nieuwe ideeën met producten van Stampin’ Up! die eens wat extra aandacht verdienen. Soms moet je goed kijken om ze te ontdekken, wij helpen je graag daarbij.

Deze keer hebben we gekozen voor het onderwerp Homedecor.
Op zoek naar iets anders dan kaarten of verpakkingen bedacht ik dat het product Speciaal Papier “Kurk” – 156393) eigenlijk helemaal niet zo in de spotlights staat. Soms zie je het bij kaarten gebruikt worden, maar daar houdt het bijna bij op.
Ik vond dat het vanwege het erop stempelen echt getoond kan worden als een StempelSchat!

Dus ging ik op zoek op het wereldwijde web naar homedeco met kurk en maakte een soort Mood Board:

En ja, dan bedenk ik vanzelf verder hoe een en ander vorm gaat krijgen.
Het resultaat: ik wilde potjes gemaakt van kurk aan de muur hangen. Of beter: alsof-potjes-met-plantjes.

Om nu een muur-achtergrond te maken, heb ik gebruik gemaakt van “Witte Embossingpasta” – 141979. Dat vermengde ik grofweg met enige druppels Smoky Slate navul-inkt zodat een verweerd uiterlijk van het muurwerk ontstaat. En dat smeerde ik met een paletmes (142808) op een canvas schildersdoek (20 x 20 cm).

En de potjes heb ik gemaakt van een strookje kurkpapier. Om het aan de “muur” te bevestigen zorgde ik dat de achterkant plat was. De vorm van de doorsnede van het “potje” vond ik in de pot-stans die in de snijmallenset zit:

De achterkant van de “kurken” zou dus vlak worden, zodat ik de potjes aan de muur kon bevestigen.
Het potje uit de set dient als steuntje IN het halve rondje/potje. En daarin staan de plantjes.
Vóórdat ik de potjes in elkaar zette, heb ik met de tekststempeltjes uit de stempelset “Plantenpost” gestempeld met Smoky Slate stempelinkt op het kurk. Dat ging verbazingwekkend goed! Het heeft zo echt het uiterlijk zoals een wijnkurk dat kan hebben.
Let op: aangezien de kurkvellen een echte maar zeer dunne kurklaag hebben op dun papier, is het goed om aan de achterkant te snijden/rillen.

Om niet alleen potjes aan de muur te hebben, heb ik ook een paar Macramé plantenhangers gemaakt.

Wowwie, dit vind ik heel erg leuk om te doen. Het resultaat is echt verbluffend al zeg ik het zelf.
Binnenkort laat ik je graag weten wanneer er een workshop mee gepland gaat worden, zodat je met alle materialen zelf aan de slag kunt in mijn atelier. Dus: houd mijn blog in de gaten, abonneer je desnoods op nieuws via email.

Ik zou bijna vergeten dat het om een gezellige bloghop gaat vandaag. Wil je nóg meer inspiratie om je huis te decoreren, hop dan verder naar de volgende deelnemer. Zeker weten dat je hoofd bol komt te staan van de ideeën… Hieronder staat de lijst met deelnemers, klik op de namen en je wordt doorgelinkt naar hun blogpost.
Bedankt voor jouw tijd en komst naar mijn blog!
Even een berichtje achterlaten kan onderaan die bericht. Ik kijk al uit naar enthousiaste boodschappen 🙂

Groetjes,
Yolanda | Attelyootje

9 reacties op “Bloghop StempelSchatten – Homedecor”

  1. Waaaaaaaaaaaaat een klus Yolanda, maar wat ontzettend leuk zo!! Heel veel techniekjes en tips in je blogpost, en wat geven die halfronde potjes een leuk effect. Leuke nieuwe toepassing van de plantjesset!

    1. Aaaaahhhhh… 🙂 dankjewel! Ja dat klopt, was best wel wat werk, maar zooooo leuk! En toch: eenmaal voorbereid toch ook weer niet zo heel veel werk. De meeste tijd zat in het bedenken. Maar het uiteindelijke resultaat geeft zo veel voldoening! Ik vond het ook leuk om de plantjesset eens niet op een kaart te verwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.