Meteen naar de inhoud

Springtime Impressions

Hoihoi,

Sponstechnieken zijn er verschillende, één ervan is te doen met een Sponge Brayer. Hieronder zie je een afbeelding ervan:

Het is een zachte sponsroller die op een handvat wordt bevestigd. Het rollertje haal je over het inktkussen en daarna ga je op je papier rollen. Het gaat heel gemakkelijk. En je kunt er mooie achtergronden mee maken.

Ik heb dit deze keer gedaan met een uitgestanste afbeelding: met de Springtime Impressions stansset.

Ik heb dat eerst op een stuk Whisper White geoefend om te kijken hoe de overgang van de verschillende kleuren wordt, maar je kunt ook direct op een uitgestanste vorm de kleuren op zetten. Uiteindelijk is het deze kaart geworden:

De tekststempel is uitgestanst met een stans uit de set Stitched Labels Dies. Daaronder een uitgestanste cirkel van een stukje Soft Sea Foam, de middelste kleur. De onderrand daarvan heb ik ook met de brayer en inkt bewerkt, om het kleurverloop ook daar mooi uit te laten komen.

Het oefenpapier had ik in een andere kleurstelling gemaakt. Met roodtinten. De waterspetters die ik toevoegde maakten het een stuk minder mooi vond ik, maar na het stansen met dezelfde stans kwam er een heel mooi effect tevoorschijn. Zie je waar de spetters zitten?
Echt een leuke techniek!

Groetjes,
Yolanda

Product List

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.