Meteen naar de inhoud

OnStage Dortmund, november 2019

Hoihoi,

Wat een gewéldige ervaring was deze Stampin’ Up! OnStage in Dortmund. Gisteren/zondag kwam ik na een prachtige autorit thuis, volgeladen met mooie herinneringen. Je zou kunnen zeggen dat ik nog in een soort van “roes” verkeer.

Tijdens de autorit naar Dortmund hebben Elly en ik even een ommetje gemaakt om te gaan shoppen. Eerst dacht Elly een goed adres in Emmerich te weten, dat konden we helaas niet vinden. Toen maar omgekeerd op zoek in Kleve naar een bijzonder grote en uitgebreide winkel. Dat lukte tenminste wel. Het was er niet zo heel druk, maar met een gevoel als Alice in Wonderland kreeg ik het toch voor mekaar om tegen verschillende karren op te botsen, wat natuurlijk bij ons gegiechel gaf. Sommige mensen snapten het niet zo goed, en dachten waarschijnlijk dat wij een beetje kiekum waren?

De kar was al snel volgeladen met onze spulletjes. Niet alleen drinken en eten, maar ik heb ook heel schattige Räucherhäuschen gekocht, met rook-kegeltjes daarbij. Hele dorpen kun je daar van samenstellen, zo schattig!

Eenmaal in Dortmund konden we het hotel vlot vinden om er in te checken. De kamer was gewoon erg mooi! Al bij het inchecken spotten we Sean en Sterling (de echtgenoten van de dames Sara en Shelli) die naar de lift liepen en naar boven verdwenen. Jawel de hele crew van Stampin’ Up! verbleef in hetzelfde hotel!

En toen was het moment daar, waar ik vooral naar had uitgezien: het vertrek naar de Hallen, om te verzamelen voor een bustocht met alle collega’s met Silver Elite en hoger, om naar CentreStage te gaan. Nu ik sinds kort mijn titel weer terug heb verdiend was ik daarvoor uitgenodigd. CentreStage is een kado van Stampin’ Up! voor demonstratrices met de titels Silver Elite en hoger).
Het was eerst verzamelen en binnen de tas in ontvangst nemen. Daarin zaten alle welkomstcadeau’s: een notebook, 3 pennen, een enveloppe met daarin je naambadge en tot mijn verrassing een zestal lintjes die ik aan mijn naambadge moest plakken. En natuurlijk daarbij ook een halskoord om de naambadge aan te hangen. Verder zat er een kaart in met daarop een drietal pins. Er waren veel verschillende pins uitgedeeld, zodat je ook die kon “swappen” met een ander.
Behalve de tas met inhoud was er ook een houten doosje en een juten zakje voor mij. Ik was zeer verrast. Het bleken mijn cadeau (een goudkleurige ketting met hangers) en een pin te bevatten voor op mijn halskoord, als felicitatie voor mijn erkenning als “Top Performer Overall”.

CentreStage vond plaats in het Dortmunder Fussballmuseum. We stapten uit en een lichtreclamebalk verlichtte het hele voorplein: in alle 4 de talen werden we welkom geheten! SUPER!

Boven was het museum gevestigd. Ik heb geprobeerd wat foto’s te maken, en verhaaltjes te lezen, maar ik was niet heel gemotiveerd voor voetbal. Wel heel even in een dug-out gezeten. Zijn best wel kleine mannetjes die voetballers. Net toen ik daar vertrok maakte de “hoffotograaf” een foto van de rij “spelers”. De foto heb ik op Facebook gevonden 🙂

Voordat we gingen eten werd als eerste de nieuwe catalogus uitgedeeld. WAT EEN FEEST! Maar liefst 4! nieuwe Nederlandstalige stempelsets erbij! En de nieuwe Sale-a-Bration folder. Er staat zoveel leuks in kan ik vertellen!
Door mijn Upline Caro werd ik verrast met een gepersonaliseerde Borrelplank met bijbehorend borrelhapjesboek, als felicitatie met mijn sinds kort hernieuwde titel Silver Elite. Supergaaf kado!

Het eten was heerlijk, ik had dan ook best trek gekregen en het was op voordat ik een foto maakte… oops… dan maar wel van het toetje. Leuk hoor – je mocht er 2 nemen. Zoo hee…. en lekker dat ze waren!

Na afloop zijn we naar het congrescentrum teruggebracht, waarna we naar ons hotel zijn gewandeld. Het was gelukkig niet zo ver, en fijn dat het droog was.
Na een goed glas wijn en wat nootjes zijn we naar onze kamer gegaan om lekker te gaan slapen. Heerlijk – onder een donzen dekbed!

De volgende dag was het dan eindelijk zover – de opening van OnStage.
Eerst was er voor de mensen die niet mee konden naar CentreStage de mogelijkheid om de congrestas op te halen. Tegelijkertijd ontstond er een grote ruilbeurs: het “swappen” van werkjes. Kaart, doosje, verpakking, of andere creatieve zaken. Altijd weer een leuke manier om kennis te maken met anderen. Tussen de ruim 1000 dames en heren heb ik weer verschillende mensen ontmoet die ik in de loop der jaren heb ontmoet en leren kennen op welke manier dan ook. Het is altijd een soort reünie.

Het middagprogramma brak aan en de opening van OnStage was een feit. Het decor was prachtig: heel kleurrijk, vrolijk!
De openingsact was echt heel mooi om te zien in het donker: de trommelaars hadden lichtgevende pakken aan, die op de muziek mee-lichtten. (foto’s van internet geleend)

Tijdens de dag en avond waren er verschillende momenten: presentaties met nieuwe producten, nieuwsfeiten met cijfers, mededelingen, make&takes, fotomomenten, noem maar op.
Eén moment daarvan was voor mij wel heel erg leuk: ik mocht vanwege mijn behaalde resultaat als Top Performer Overall in mijn uppie over het podium lopen. Even stilstaan voor een foto… en … door… want er stonden nog meer te wachten. Het is een ware eer als je hoort hoe er voor jou geklapt wordt… hard werken en inzet worden hier écht extra mee gewaardeerd.

Na het feest van deze dag zijn we “gewoon” met de taxi naar een restaurant gebracht, waar we met een stuk of 20 Engelse demo’s zouden gaan eten. Het was heel gezellig, te gezellig dat ik van het gezelschap geen foto’s heb… volgende keer beloof ik beterschap.. maar wel van die heerlijke Schnitzel! Het was zoveel dat ik mijn toetje (Appelstrudel met ijs) gewoon niet op kon.

Heel erg bedankt dat je tot hier gekomen bent! Een hele zit. Dat verdient een pluim! Verderop deze week weer dezelfde plaats?
Morgen post ik een aanbieding tussendoor. “Vul nu je cardstock aan… “

Groetjes, Yolanda

2 reacties op “OnStage Dortmund, november 2019”

 1. Een fantastisch verhaal en gefeliciteerd je mag supertrots zijn. Wat ben ik blij dat ik jou heb leren kennen en prachtige kaarten kan maken dankzij jouw instructies en voorbeelden.
  Bedank Yootje en een dikke kus.

 2. Wat was het genieten voor jou en leuk voor mij om dit te kunnen lezen.
  Ik gun het je van harte. Iedereen blij, hoe tof is dat?
  Ben wel benieuwd naar wat je allemaal geswapped hebt. Kleine inspiratie- en geniet momentjes.
  Gefeliciteerd met al die lintjes!
  Trots op mijn demonstatrice
  xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.