Nabeschouwing… van de workshopdag

Hoihoi,

Wat was het weer een drukte van jewelste de afgelopen dagen, maar eigenlijk ben ik dat alweer snel vergeten.

Deze keer had een aantal deelnemers gekozen om voor de ONLINE workshopdag te gaan, en die was zondag. Op het moment dat ik schrijf is het nog “vandaag”. De pakketten daarvoor waren een week geleden al gemaakt en verzonden. De pakketten voor zaterdag waren ook klaar, om uitgereikt te worden tijdens de “LIVE”.

Dus, alle spullen voor zaterdag/LIVE-dag moesten deze week bij elkaar worden gezocht en ingepakt, versjouwd en in de auto gestopt. Alles paste op een haar!
Eerst nog even een rit heen en terug naar het ziekenhuis. En toen reden we vrijdag naar het gebouw waar de workshopdag werd gehouden. Het plaatsen en inrichten ging allemaal lekker vlot.
En het voordeel van de locatie is dat je daar ook kunt eten. We werden gevraagd of we wilden mee-eten en dat is na zulk werk natuurlijk helemaal niet verkeerd. Vrijdag is voor ons al sinds 30+ jaar frietjesdag. Dus die schnitzel met frietjes ging er prima in. Heerlijke salade erbij en een overheerlijk toetje toe. Mmmmm.
De foto’s moet je er zelf maar bij bedenken, die zijn “niet gelukt”.

De volgende morgen konden we daardoor een beetje uitslapen. Heerlijk begin van de dag. De laatste puntjes op de i gezet. En klaar voor de start.

In de handhygiëne was natuurlijk ook voorzien: voor elke gast was er een “Kadootje van Attelyootje” – een spray flesje gevuld met handalcohol.

Meteen bij binnenkomst werden de plekjes al snel bezet met tassen en jassen, waarna een gang naar de Retired Shop werd gemaakt. Iedereen is altijd weer nieuwsgierig naar leuke koopjes. En die waren er!

De projecten die gemaakt konden worden waren een pop-up kaart, een explosiedoosje en als klapper: een lichtjeskrans. Nogmaals dank aan de maaksters van de oorspronkelijke projecten.
Hoe vind je dan de huisjes-slinger, toepasselijk hè?

Ja, en dan vergeet je gewoon door alles wat er gebeurt zo’n dag verder nog meer foto’s te maken. Ook een filmpje zat er dus niet in.
De lunch was deze keer in dezelfde ruimte om geen extra loop in de andere ruimtes te hebben. Prima geregeld: de soep was heerlijk, de broodjes ruim belegd met ham, kaas, ei en/of kroket. En niet te vergeten: aan de kalkhuishouding was ook gedacht.

Andries en ik zijn samen ook erg verwend met kadootjes: lekkere snoepjes, lieve woorden, chocolaatjes, kaarsjes… zo lief! Dank jullie wel nogmaals. Dit betekent echt heel veel voor ons.

En toen gingen alle spullen ook weer mee terug in de auto. Het plénsde toen we naar huis reden, dus even een uurtje gewacht met leegruimen. En toen: lekker in huispak voor de TV. Nóg meer genieten na een super geslaagde en gezellige dag.

Zondagmorgen redelijk uitgeslapen en alles ingericht voor de online-dag. Ook dat ging wel soepel, maar het instellen van Zoom was nog wel even zoeken in het begin. Gelukkig redelijk op tijd want de mensen zaten al te wachten. Ook dat verliep allemaal verder goed en gezellig. Ik ging zo op in de workshop en het online-gebeuren dat ik vergat dat er iemand zat te wachten op toelating …. sorry! Tja… sommige vrouwen kunnen niet zo goed multi-tasken, en ik ben zo iemand blijkbaar. Maar het is helemaal goed gekomen.
Einde van de middag was iedereen blij met alle werkstukken en hebben we nog even gezellig gepraat met elkaar voordat we afscheid namen. Want Zoom …. is onverbiddelijk, tijd is tijd!

Lieve deelnemers: ontzettend bedankt voor jullie aanwezigheid. Het was weer hartverwarmend.
Graag tot de volgende keer, en dat zal zijn op 30 januari 2021 (en/of evt. 31 januari, afhankelijk van de wereldsituatie). Een uitnodiging zal nog worden verzonden, maar je kunt je alvast aanmelden via email of contactformulier.

Stay tuned, stay safe.

Liefs, groetjes, kusknuffel,

Mede namens Andries,
Yolanda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.