Meteen naar de inhoud

StempelSchatten Bloghop – Voorjaar/Pasen

Hoihoi,

Wij, de StempelSchatten, willen jullie weer verwelkomen bij onze bloghop Voorjaar/Pasen.

Zo heerlijk vrolijk: de nieuwe kleurtjes in de natuur, het frisse groene gras en de uitkomende blaadjes aan de bomen. ECHT voorjaar toch? Ik kan daar erg genieten van die frisheid tussen al het winterse hout in de bosjes om ons heen.

Gebaseerd op dat gegeven werkte ik graag met het In Good Taste DSP, waarop verschillende texturen afgebeeld staan. Deze keer heb ik heeeel veel van mijn StempelSchatten gebruikt hoor, dus houd je vast en ga er maar even voor zitten.

Ik heb een heel vel houtstructuur gebruikt om een Mini Paper Pumpkin doosje te bekleden. Eenvoudig de omtrekken natrekken met een scherp of dun potlood en dan de vorm uitknippen en opplakken. Wel even opletten bij de hoeken, randen en vouwnaden, dat het papier niet al te strak opgeplakt wordt, maar met een vouwbeen kom je al heel ver om het papier al wrijvend vorm te geven. Eigenlijk is er niets moeilijks aan, hoewel het wel zo lijkt.

Voor op het deksel van het doosje stempelde ik een kaart. En ik heb een beetje gesmokkeld en een aantal sets gebruikt, zo hier en daar een stempel uit een geliefde stempelschat.
De grassprietjes uit de stempelset/bundel “Field of Flowers” stempelde ik op verschillende plekken, zonder bij-inkten, zo krijg je een mooi diepte-effect.
In de bundel zit ook een bloemetjespons, lekker makkelijk: in een handomdraai heb je verschillende maten. Ik heb deze van een aantal restjes cardstock geponst.

Verder heb ik een bundel gebruikt waarin de eitjes zitten: zowel stansen als stempels. En die bundel is goed voor gebruik door het jaar heen, omdat er echt voor elk seizoen iets in zit. De kransen die je ermee kan maken zijn natuurlijk tijdloos: een krans kan altijd! En deze leent zich er uitstekend voor. Vorige week zag je al een voorbeeld.

De eitjes. Ik heb ze gestempeld in bijpassende kleuren inkt die afkeek van de eetbare eitjes.
De stipjes op de eitjes stempelde ik met Melon Mambo – deze stipjesstempel vind je in een set die ik graag gebruik: dat is de schelpenset “Friends are like Seashells”. Op die manier zijn de eitjes net echt, toch?

Voor het oppakken en opplakken van de bloemetjes heb ik de handige Take Your Pick Tool (Precisiepen voor Oppakgemak) gebruikt.
Aan de ene kant kun je de verwisselbare punt kiezen zowel als prikpen als een bolletjespen, maar je kan er ook een spateltje indraaien.
Aan het andere uiteinde zit een knop met een goedje erin wat een beetje kleeft, lijkt wat op kneedgum. Hiermee kun je heel makkelijk kleine voorwerpen oppakken, om op te plakken. Bijvoorbeeld kralen, pailletten, en dus ook de papieren bloemetjes. Ik vind hem reuze handig in het gebruik.

In het doosje gaan natuurlijk de eitjes. Maar, hoewel de binnenkant prima is om etenswaar in te doen door het speciale laagje, heb ik ze eerst gezellig in een Bedrukt Cellofaanzakje gedaan.
Lintje erom met een labeltje eraan en klaar is het.


Voor het label gebruikte ik een stempel uit de set “Van Alles Wat” – voor elke gelegenheid is er een leuke groet. En erg leuk om je label mee te maken, met bijvoorbeeld de Classic Label Punch.
Er staat in de voorjaarscatalogus een erg leuke stans die heel goed bij deze pons past. Perfect randje toch? Uitstansen en ponsen, beide delen op elkaar plakken – niks meer aan doen!

Ik hoop dat ik je hiermee een aantal leuke ideetjes aan de hand heb gedaan, zo vlak voor Pasen.

Dit doosje wil ik graag verloten om op te sturen als gezellige en vooral lekkere Paasgroet.
Wil je meedoen aan deze verloting, reageer dan uiterlijk zaterdag 27 maart a.s. 10:00 uur via DEZE LINK met een reactie EN je adresgegevens, zodat ik het pakje op tijd kan verzenden. Ik heb één doosje, dus ik doe alle namen in een grote pot en laat mijn kleinzoon Bram grabbelen als hij hier te logeren is.
Doe je niet mee aan de verloting? Schrijf je dan een reactie onder deze post, dat vind ik ook hartstikke gezellig.

Heel fijne Paasdagen toegewenst!

Je kan verder hoppen door op de naam te klikken van de volgende deelnemer in de lijst hieronder:

Groetjes,
Yolanda

Product Overzicht

3 reacties op “StempelSchatten Bloghop – Voorjaar/Pasen”

  1. Lida de Leeuw van Weenen

    Hè jammer, de site vernieuwde weer niet op m’n telefoon. Teun bleef in beeld, wat ik natuurlijk snapte van een trotse oma . Maar ja, wel de verloting gemist van je verschrikkelijk leuke doosje . Ik geloof dat ik nog ergens wel een eitje heb dus de bovenkant/kaart ga ik nog wel eens proberen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.