Meteen naar de inhoud

Stempel Schatten Bloghop – Kinderkaarten

Hoihoi,

Deze keer is het weer tijd voor een nieuwe bloghop van de Stempel Schatten met als hoofdthema “Kinderkaarten”. Leuk dat je weer langs komt bij ons.

De Stempel Schatten werken met stempels uit het huidige verkrijgbare Stampin’ Up!-assortiment en juist met de bedoeling om stempels die een beetje ondergesneeuwd zijn/blijken eens in het voetlicht te zetten.

Voor nu heb ik een paar kinderkaarten gemaakt, met de stempelsetPeekaboo Farm.
In combinatie met de stansset “Picture This” (“Mooi in Beeld” stansen) kun je ontzettend leuke kaarten maken. Met name leuk voor kinderen had ik bedacht.
Omdat deze producten niet als bundel verkocht worden waren ze mij nog niet zo opgevallen, dus een mooi moment om ze te gebruiken voor ons thema.

De stikrandjes zijn weer helemaal te leuk. En die verschijnen ook op de uitgestanste gedeeltes, zodat je dubbel waar voor je geld hebt bij deze stansen. Eentje met rondjes, en eentje met rechthoeken. Genoeg mogelijkheden!

Ik maakte eerst een kiekeboe-kaart. Erg leuk om te doen, niet te veel fratsen er meer bij, er zit genoeg werk in deze kaart.
Op een passend stuk Basic White (het vernieuwde Whisper White) tekende ik met een zacht potlood de cirkels na, waarna ik de figuurtjes heb gestempeld.
De afbeeldingen heb ik ingekleurd met verschillende kleuren Blends. Omdat dat enigszins “doorbloedt” heb ik de kaart aan de achterzijde afgedekt met eenzelfde blanco wit vel papier.
Deze kaart is IN de voorkant van de Mint Macaron kaart geplakt.
De hoefjes van de diertjes heb ik op een strook Basic White gestempeld, ingekleurd en uitgeknipt. En die zijn met een Mini-Dimensional opgeplakt, waarbij ze dan lekker nieuwsgierig over de rand komen gluren.

De kaart kreeg een vervolg met dezelfde stempels, want het was zo leuk om ermee te spelen!
Het model staat, maar aan de binnenkant zit de verrassing: een openslaande kaart, waardoor weer het kiekeboe effect ontstaat. Het paard heeft zich verstopt achter een muurtje, er lag vast een lekkere boterham. Je ziet nog net zijn staart!
Er zijn 8 paneeltjes, ieder met een eigen illustratie.
De stenen muurtjes heb ik op 4 paneeltjes 3x gestempeld en ingekleurd, met Blends. Daarna opgeplakt op de luikjes.

De wolken in de kaart zijn “wolkerig” ingekleurd met Stampin’ Markers. Weer een heel andere ervaring na een tijdje Blends te hebben gebruikt. Maar ik wilde het wolkerige effect bereiken.

De grote teksten (Happy Birthday) komen uit een set die ik vaker ga gebruiken. Ik zie daar nog meer mogelijkheden mee, leuk!
Ik heb wel een beetje gesmokkeld met de inkt, die was een beetje teveel afgedrukt, op plaatsen waar ik het eigenlijk niet wilde hebben. Je ziet het vast niet he? 😉
Schaap en Bok zijn van elkaar gescheiden, leek me een goed idee.
Koe en Varken – zitten ieder in een apart hok. Ze zouden elkaar maar eens besneuren, en het is net zo’n mooi gewassen varkentje.

Ook hier zijn de beestjes weer achter een muurtje te vinden, een muurtje van letters. Het was even een precies werkje, maar met behulp van maskerpapier is het prima gelukt om de letters “achter” de pootjes te stempelen. Volgende keer maar niet meer te hard op de stempels drukken…
De Crumb Cake strook heb ik door de Cut&Embossing machine gedraaid met de Embossingfolder “Brick and Mortar” (“Metselwerk”).

Klik op deze afbeelding om alle gebruikte producten te zien of aan te schaffen

Hier ben ik alweer aan het eind gekomen van deze bloghop, kijk hieronder in het rijtje deelnemers bij wie je verder kunt gaan en klik vervolgens op die naam:

Wil je de lijst met producten zien, of zelfs aanschaffen, dan komt die tevoorschijn door op de foto van beide kaarten te klikken. Klik erop en je komt vanzelf in mijn SU-webwinkel terecht.

Mailen naar attelyootje@gmail.com mag natuurlijk ook. Ik help je graag de juiste keuze(s) te maken.

4 reacties op “Stempel Schatten Bloghop – Kinderkaarten”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.