Meteen naar de inhoud

Stempel Schatten Bloghop – Embossing

Hoihoi,

Wij, de Stempel Schatten, willen je weer laten zien wat onze “vergeten” Stempel Schatten zijn.
Het zijn stempelsets, die al langer ongebruikt in de kast staan. Er kunnen veel redenen zijn waarom je nou net die ene stempelset niet gebruikt: het thema, inspiratie, kleurencombinatie, soms heeft een andere set gewoon net even meer aantrekkingskracht op een moment, terwijl je eigenlijk heel veel plannen met een set had.

Wij hebben deze maand een techniek centraal staan, die mij op het lijf geschreven is: embossing.
Je kan daar natuurlijk veel kanten mee op: heat embossing, embossingfolder, opbollen van een afbeelding…en binnen elk gebruik zijn er dan weer veel mogelijkheden, behalve die éne…
Embossing wil zeggen dat je een verhoging in het papier maakt: er zijn embossing mallen die je dat heel eenvoudig laten doen met behulp van bijvoorbeeld de Stampin’ Cut and Emboss Machine.

Voor mij is de heat emboss techniek mijn First Love of Stamping. Ooit zag ik in een klein verborgen hobbywinkeltje een presentatie met deze techniek en ik was meteen verkocht. Ook die aanbiedingsset was meteen aan mij verkocht. Het deed mij denken aan de emailleertechniek. Ooit, met Sinterklaas, kreeg ik een scheikundedoos, waarin ook allerlei dingen zaten om te kunnen emailleren. Hangertjes, armbandjes, ringen… ik heb er heel wat gemaakt. Eigenlijk best stoer: lekker spelen op mijn kleine kamertje, met toch niet altijd heel veilige spullen. Maar goed, ik leef nog steeds haha.
En dat emailleren was nu net wat mij trof bij het heat embossen. Het smelten van het poeder, het wazige poeder wordt tot een spiegelend vlak. Intens leuk om dat proces te zien gebeuren!

Ik heb deze keer een faux tile technique (nep tegeltjes techniek) gebruikt. Met een beetje fantasie zie je het Delfts Blauw erin terug. Hier vertel ik je graag hoe de kaart tot stand komt, zie het als een lesje en probeer het zelf eens. Echt leuk om te doen!

Om de achtergrond te maken, heb ik eerst diagonale lijnen op een stuk Basic White gerild, dat is ook een vorm van embossing.
Met behulp van een op maat gemaakt malletje van papier, heb ik de tegeltjes in de hoeken aangezet met een Blendingborstel en Smokey Slate inkt, om wat diepte te creëren.
De achtergrond erover heen gestempeld, waardoor de afbeeldingen niet in de gleufjes komen.
Goed laten drogen (dat kan eventueel met de heat tool/het heteluchtapparaat. Doordat je kunt kiezen uit 2 verschillende verwarmingsstanden kun je je inkt een zetje geven om te drogen.

HEAT TOOL (EU-STEKKER)

Na drogen, met het Versamark inktkussen direct erover heen deppen, zodat de hele achtergrond bedekt is.
Schep of giet het doorzichtig (Clear) Emboss poeder over de gehele afbeelding en vang overtollig poeder op om weer in het busje terug te doen.
Trek daarna met een Blender pen (die is enigszins vochtig maar kleurloos) de rillijnen na, waardoor je het poeder uit de gleufjes verwijdert (veeg tussentijds de Blenderpen af met een tissue of vochtig doekje).
Verwarm met de heat tool de gehele kaart, totdat alle poeder versmolten is tot een glanzende laag. Je ziet nu dat de “tegeltjes” zijn ontstaan.
Je kan de kaart daarna verder versieren.

Ik heb de takjes gestempeld en uitgeknipt. De veertjes heb ik in goud ge-heatembost en uitgeknipt. Dit maakt een erg mooie combinatie met het blauw en grijs.
De bloemen heb ik licht ingekleurd met behulp van de Blenderpen en Smokey Slate. Langs de randen licht opgebold en in laagjes verhoogd opgeplakt met Dimensionals.

Aan het einde van dit bericht wil ik je bedanken voor jouw bezoek. Wil je reageren, dan kan dat natuurlijk onderaan dit bericht.
En heb je deze techniek ook uitgeprobeerd, zou ik het leuk vinden om jouw creatie te mogen bewonderen. Plaats je hem op Facebook met mijn naam erbij (Attelyootje of Yolanda Pasterkamp), vind ik heel lief!

Wil je verder hoppen klik dan op de volgende deelnemer onder mijn naam en je maakt het hele rondje.
Leuk om je volgende keer weer hier te zien!

Voor vragen, bestellen en/of contact: mail naar attelyootje@gmail.com
Of gebruik het contactformulier: klik HIER

Groetjes,
Yolanda


7 reacties op “Stempel Schatten Bloghop – Embossing”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.