Creatieve Harten Bloghop september – Fun Folds

Hoihoi,

Welkom bij onze maandelijkse Bloghop van de Creatieve Harten.
Deze keer laten we je mogelijkheden zien om kaarten op een leuke manier te vouwen: Fun Folds genoemd.

Er zijn veel variaties mogelijk, je zult dat wel merken als je de hele bloghop meeloopt. De deelnemers weten van elkaar niet wat zij maken, dus ook voor mij is het een grote verrassing.

De kaart die ik deze keer in gedachten had, is een Explosion Card: zodra je hem openvouwt ontstaat er een explosie van gevouwen papier.
De explosie zelf is gevouwen van Designer Series Paper (DSP). Het leuke van DSP is, is dat er op beide zijden een print is afgebeeld, en met deze kaart kun je dat mooi laten zien. Op de voorkant heb ik hetzelfde vel papier gebruikt.

Zodra je de kaart openvouwt, zie je hoe de binnenkant is gevouwen en ik heb het bestempeld in “second generation”-techniek. Daarvoor stempel je eerst je stempel af op een kladje en wordt de afdruk iets subtieler. Vergelijk het maar met de voorzijde, daarop heb ik de stempels direct afgedrukt.
De tekst is geheatembosst met koper embossingpoeder.

Voor de voorkant heb ik de voorzijde van de basis geëmbosst met behulp van de embossingfolder “Subtle 3D Embossing”. Om het verfijnde linnenstructuur wat meer zichtbaar te maken heb ik met Sahara Sand gesponst. Krijgt er meteen een mooie Vintage Look van.
De mat achter het bestempelde papier is gestanst met behulp van een “Rectangle Stitched Die”, met een beetje schuiven en meten komt de rechthoek als een vierkant uit het papier. Huup Huup Barbatruuk.

Voor het hart heb ik een combinatie gebruikt van koper: embossingpoeder, foil sheet, en DSP. Verhoogd opgeplakt met Dimensionals. De harten vind je terug in “Meant to Be stempelset” en “Stitched be Mine Dies”.

Het mooie van werken met DSP is dat je beide zijden zo erg mooi tot zijn recht kunt laten komen. En het is niet alleen dubbelzijde maar zeker ook heel veelzijdig: bestempelen, heatembossen, vouwen, knippen, snijden, stansen… Een mooie aanvulling in je collectie Stampin’ Up! artikelen.

Vind je nu deze kaart erg leuk, zou ik het heel fijn vinden als je een reactie onder mijn bericht wilt achterlaten. Alvast bedankt!

Wil je verder hoppen klik dan op de namen hieronder, je wordt vanzelf doorgelinkt. Ben je rond, dan kom je vanzelf weer bij mij uit. Veel plezier!

Van alle gebruikte producten vind je helemaal onderaan een overzicht.
Heb je vragen, stel ze gerust: klik hier voor contact.

Groetjes,
Yolanda

Product Overzicht

8 reacties op “Creatieve Harten Bloghop september – Fun Folds”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.