Meteen naar de inhoud

Condoleancekaart Poppies

Hoihoi,

De laatste tijd maak ik niet zoveel kaarten, mijn hoofd zit vol met ideeën maar die komen niet uit mijn handen. Mijn geest staat er niet naar zogezegd.
Het komt allemaal vast wel weer, want ik heb gewoon een reden nodig om wat te doen. De beurzen, markten, de workshops, de Koffie, Kaart en Kletskoppen-ochtenden vinden niet plaats. Ik mis het levendige contact met alle gezellige mensen.

Zo kreeg ik deze week een reden om weer lekker aan tafel te gaan zitten. Deze week heb ik 2 bloghops waarvoor projecten klaar moesten zijn, dus zo “zien” we elkaar nog eens. En er is er één jarig geweest, maar zoals gewoonlijk was ik: ttte laat! En er was nog een reden: een overlijden.

De stempelset “Painted Poppies” leent zich prima voor een condoleancekaart.
Het klinkt wat raar misschien, maar ik durf echt te zeggen dat ik het fijn vind om er een te maken.

Niet voor een Covid-patiënt, maar voor iemand die al behoorlijk op leeftijd was en eigenlijk geopereerd moest worden om nog langer te kunnen leven. Echter, nagenoeg gelijktijdig dat Corona in ons ziekenhuis uitbrak, is hij naar huis ontslagen en was er geen enkele mogelijkheid om te herstellen, laat staan geopereerd te worden…
Dat is natuurlijk heel verdrietig. Leven kan heel broos worden als je oud bent.

Ik vond het mooi om de grote kaart in één laag te houden. Dat vereist wat nadenkwerk van tevoren. Omdat ik de kaart niet wilde verprutsen heb ik meteen gebruik gemaakt van de Stamparatus. Wilde de bloem niet op dezelfde achtergrond plaatsen, maar op wit, zodat ik kon inkleuren.
Dat was maar goed ook: het Blueberry Bushel pakte niet meteen vol blauw op de stevige kaart, dus kon hij nog eens en nog eens gestempeld worden, zodat een mooie belijning op de kaart kwam te staan. Ook deze bloem heb ik op een stukje post-it papier gestempeld, uitgeknipt en opgeplakt, waarna ik de achtergrondstempel heb afgedrukt. Ook dat kon met de Stamparatus op de juiste plek nogmaals en nogmaals. Het apparaat is een handige hulp, ook al stempel ik al jaren.

Na het wegnemen van het post-it masker, heb ik de stempels goed laten drogen.
In de tussentijd een stempelafdruk op de enveloppe gezet: eenvoudig in Blueberry Bushel, de steeltjes ietsjes aangezet met een Granny Apple Green marker (geen Blend!).

Na het drogen heb ik de bloem verder ingekleurd met Stampin’ Write Markers in Granny Apple Green en Pretty Peacock.

Voor de achtergrond gebruikte ik een stempel uit de set “Bokeh Dots”. Ook deze kon ik prima met behulp van de Stamparatus afdrukken, doordat het masker nog “in de weg zat”.

De tekst is niet van Stampin’ Up! maar uit eigen collectie. Deze is afgedrukt met Pretty Peacock inkt.

Hieronder is een overzicht met gebruikte materialen, zodat je weet wat je nodig hebt voor het maken van deze kaart.
Veel materialen zijn onderdeel van de basis-uitzet. Gewoon fijn om dit voorhanden te hebben.

Tot gauw!
Groetjes,
Yolanda

Product Overzicht
Stamparatus
[148187]
€ 59,00
Simply Shammy
[147042]
€ 9,75
Paper Snips
[103579]
€ 12,00

2 reacties op “Condoleancekaart Poppies”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.