Attelyootje Workshopdag

Hoihoi,

Na weken van voorbereidingen was het vandaag zover: met een mooi aantal deelnemers vond weer de (Zomer) workshopdag van Attelyootje plaats. Deze keer niet in de ruimte die we gewend zijn, maar online.
Door middel van een aantal Zoom-meetings kon men deelnemen, of thuis zelf werken aan de werkstukken.

Ik had een workshoppakket samengesteld waarbij men een vogelhuisjesdoosje kon maken, waarin een zestal mini-kaartjes met enveloppen opgeborgen kunnen worden. Leuk om wat kaartjes op voorraad te hebben voor bij een mooi cadeau, bij een bos bloemen, of …

In het pakket kon gekozen worden voor een stempelset, of uitgebreid naar een bundel: de Birds and Branches.
Een leuke set om mee te werken, en er waren zelfs al dames eerder deze week ermee aan de slag gegaan, met leuke resultaten.

Dit is het doosje, waarvan het deksel kan open scharnieren:

De kaartjes meten 2,75″x 2,75″, mooi passend in de envelopjes van 3″x 3″.

Het bleek een heel werk te zijn, maar voor degenen die sneller klaar zouden zijn had ik nog een tweede project toegevoegd: een toneelkaart.
Dat is een kaart met openschuivende panelen – de gordijnen van een toneel.
Achter de luiken ontvouwt zich een scène.

Prachtig DSP is dit, het kan “natuurlijk” gecombineerd worden met takjes, bloempjes en dergelijk die je toch al in huis hebt. Het is heel mooi om dit samen met goudaccenten te verwerken.

Omdat er uit het “toneel” een raam gesneden wordt, heb je nog een stuk over, en dat kan nog weer mooi tot een platte kaart verwerkt worden.
Ik heb hiervoor een aantal resten kaartkarton met de Stitched Rectangles bewerkt, om zo een paar nep-matten te maken. De raampjes zijn in elkaar geplakt, zodat de kaart mooi plat is.

Iedereen die heeft deelgenomen wil ik nogmaals hartelijk bedanken voor deze superfijne dag. Het was leerzaam, voor jullie én voor mij.
Voor herhaling vatbaar.

Wil je…. de workshop ook maken? Dat kan:
In het workshoppakket zit de stempelset, de beschrijving en het benodigde kaartkarton/DSP, materialen plus een uitgebreide werkbeschrijving voorzien van stap-voor-stap foto’s.
Het pakket is verkrijgbaar voor € 37,50, inclusief verzendkosten.
Wil je liever gaan voor de bundel, dan kost het pakket € 72,00.
Stuur je verzoek via email naar attelyootje@gmail.com. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Op 10 oktober a.s. hoop ik weer in de locatie die we gewend zijn te kunnen workshoppen, op de manier die we gewend zijn… Zo niet, dan zoeken we weer naar andere mogelijkheden. De tijd leert.
Wil je deelnemen, noteer dan de datum in je agenda en stuur even een mailtje naar attelyootje@gmail.com. Nader bericht volgt uiteraard.

Wil je artikelen shoppen, kijk dan in de vernieuwd (Nederlandstalige) webshop.
KLIK HIER VOOR DE LINK voor het werkstuk met de vogeltjes.

KLIK HIER VOOR DE LINK voor de toneelkaart en restenkaart.

Bestellen kan via de webshop, maar ook via email aan attelyootje@gmail.com. Ik doe volgende week zondag 5 juli een verzamelbestelling.
(TIP: Houd mijn blog in de gaten voor meer nieuws vanaf 1 juli…)

Ik ben blij dat ik hiermee weer eens wat werkzaamheden heb kunnen oppakken. Blij om de mensen terug te zien en te spreken, en om mee te mogen werken. Het heeft mij enorm goed gedaan, na een best wel ongemakkelijke periode, die nog maar amper begonnen is eigenlijk. Zo fijn om een hobby te hebben waar je zoveel uit kunt halen! Dank lieve mensen voor vandaag!

Fijn weekend nog!

Liefs, Yolanda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.