NL Stampin’ Up! Demo’s Bloghop -“In Colors”

Hits: 14

Hoihoi,

Leuk dat je bij mij aangekomen bent tijdens deze bloghop van de Nederlandse Stampin’ Up!-demonstratrices.
Deze bloghop laat je meer zien over de mogelijkheden met de nieuwe In Colors van Stampin’ Up! 
Is dit niet je eigen taal, gebruik dan desgewenst de vertaalknop aan de rechter zijde van mijn blogbericht. 

Zoals veel van jullie wel weten is mijn voorkeurskleur blauw. Ik hou van blauw! Eigenlijk wel alle tinten daarvan. En laat er nu een prachtige heldere kleur blauw bij gekomen zijn in de nieuwe serie In Colors van Stampin’ Up!…

Je raadt het, het is de meest linker kleur: Blueberry Bushel. Ik vroeg mezelf af: Wat betekent dat nou eigenlijk? Blueberry kon ik nog wel vertalen naar bosbes, maar Bushel leek toch wat meer voeten in aarde te hebben. Bushel betekent letterlijk: korenmaat. Ja, dat is me ook wat … dat betekende dat ik verder wilde zoeken: “Een korenmaat was een bak op vier poten, waarin koren bewaard werd. Via Google vond ik een mooie afbeelding: 

afbeeldingsresultaat van korenmaat

Deze bak stond volgens het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) en F.A. Stoett in de woonkamer. Als je een lamp ergens onder zet (zoals onder een korenmaat) geeft hij weinig licht. Vandaar ontstond de figuurlijke betekenis dat je vaardigheden en kennis nu eenmaal niet zichtbaar zijn als je ze niet toont” – (citaat: https://onzetaal.nl/taaladvies/zijn-licht-niet-onder-de-korenmaat-zetten/)…..
….. wat dan weer zoveel betekent als “je kennis voor jezelf houden, anderen niet willen helpen”. Zeggen we het tegenovergestelde: “je licht NIET onder de korenmaat zetten” dan kom ik meteen uit op de Stampin’ Up!-lijfspreuk: “Houden van wat we doen, en delen waar we van houden, om anderen te helpen genieten van creativiteit, en zo tot waardevolle resultaten te komen… daarin maken wij het verschil!”. Klik HIER voor een afbeelding van de Limited stempel met onze lijfspreuk. 
Een mooie vergelijking dus, dat ouderwetse woord! 

Afbeeldingsresultaat voor blueberry bushel
afbeeldingsresultaat voor blueberry bushel

Okee, dat was een klein taallesje. Bushel betekent dus vrij vertaald zoiets als een emmer. En dan gecombineerd de blauwe bessen… het herinnerde mij aan vroeger, een anekdote die ik graag met jullie wil delen.
Ik was denk ik een jaar of 7, mijn zus een jaar ouder. Tijdens een weekje logeervakantie bij mijn opa en oma op de Veluwe gingen we naar het bos. Er ging een witte emmer mee, want we gingen op zoek naar “ertjes” en bosbes’n. Mijn zus en ik vonden het maar raar, wie zoekt er nu erwtjes in het bos… Eenmaal door het bos rijdend wees mijn opa: “Kiek, doar hebbie ‘n Ertje!” Wij zochten en zochten…. Het bleek zijn Groninger accent dat zorgde voor een misverstand: hij bedoelde een HERT! LOL!

Een flinke poos later hadden we een laag bosbessen in de emmer (wat duurde het lang voordat de bodem vol lag…) en uiteindelijk gingen we op een mooi zonnig plekje zitten picknicken. Met de bosbessen bijdehand. MMMM…. Totdat… mijn oma ineens gillend opsprong: ze bleek op een mierennest te zijn gaan zitten. Als ik eraan terugdenk moet ik gewoon breeduit glimlachen!
Zou van die geschiedenis de voorliefde van blauw dan vandaan komen? 

Voor deze bloghop maakte ik deze kaart met driehoeken. Een fijn model, waarin de boodschap op de binnenkaart duidelijk is: SMILE
De tekst “Smile” heb ik als eerste in het midden gestempeld en gemaskerd met een stukje maskerpapier wat ik door de BigShot draaide met een ovaalstans. De achtergrond is in tweestapstempeltechniek gedaan met de kleine bloem uit de nieuwe stempelset “Bloemen zeggen meer”. Het lijkt net een beetje op Delfts Blauw schildertechniek. 

Ik hoop dat je het leuk vond en als je verder wilt hoppen klik je eenvoudig op één van de namen/links hieronder en je komt uit bij de volgende deelnemer. Zeker weten dat het weer een leuke bijdrage is. Ga maar snel kijken!

7 Comments

 • Wat een mooie kaart Yolanda ;o)

 • Wat een leuke en nog een prachtig verhaal erbij ook. Mooie herinneringen en bedankt voor de uitleg. Groetjes Ingrid

 • Leuke kaart. Mooi om te weten waar de blauwe kleur zijn naam heeft te danken.

 • Mooie kaart. Leuk dat je meedoet met onze NL demo hop 🙂

 • Leuk dat kleurverhaal erbij! Mooie kaart ook! Heel leuk.

 • Mooi zo’n criss-cross kaart en helemaal in die prachtige kleur.

 • Mooi!!
  en leuk verhaal…
  wij hebben ook bosbes verhaal..toen ik 9 was in de bossen ..mijn moeder ..zusje .neefje en ik bosbessen geplukt..heel veel 2 emmers vol! en ook gegeten..komen we bij de caravan terug zegt mijn vader dat zijn geen bosbessen…wij bang….alles weggegooit…maar bleek later dat het toch bosbessen waren..

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.