Jarig én met pensioen

Een van mijn collega’s was jarig, en had daarmee de pensioenleeftijd bereikt. Dat moest natuurlijk gevierd worden. En aangezien zij bijna 40 jaar in dienst is geweest, op verschillende werkplekken, was er een heleboel aan herinneringen in een boek voor haar te schrijven.
Dat kon ook, want we hadden een afscheidsboek gekocht, waarin ieder een leuke herinnering aan haar, met haar, door haar, enz. kon delen. Hier en daar een plaatje erbij, er was genoeg te verzinnen.

Nu ben ik niet zo van de woorden als het gaat om een herinneringsboek, maar had dat boek eens goed bekeken: er was ergens een ruimte voor een foto… wel een héle bladzijde vol! Manman, dat was wat. En de tekst was ook al voor mij verzonnen op de bladzijde ernaast: “Een punt zetten maakt ruimte voor een nieuw begin…”

Nou, ik had mijn tekst metéén gevonden. En het idee door de “punt” in die tekst bracht mij op het idee van hele dikke punten – de cirkelstempels van de stempelset “Circle Celebration” gaven me de inspiratie om mijn “tekst” te plaatsen. Zeg t met punten dus eigenlijk.

Op de andere bladzijde, waar de ruimte voor de foto was, plakte ik mijn kaart voor haar. De kaart is gestempeld met het woord “relaxing” die ik losgeknipt had van een stempel uit de set “Seaside View”. Een uitkomst!
En zó had ik ineens zomaar twee werkstukken in één af… het moet niet gekker worden hahah.
En als je het niet met woorden kunt zeggen, dan maak je het gewoon van stempels:

Nu ze al een jaar “vervroegd thuis” is vanwege omstandigheden, mag en kan ze eindelijk gaan genieten van alle rust en vrijheid. Al heeft ze wel heimwee naar ons gehad in die tijd, omdat het allemaal nogal onverwachts is verlopen dat ze vertrok. Het weerzien was ook zeer warm en gezellig. Ook weer rekening houdend met alle normen van het moment was het gelukkig mogelijk om elkaar, en enkele oud-collega’s weer te zien. We raakten niet uitgepraat, want eenmaal buiten gingen we verder alsof we tijd hadden in te halen!
Gelukkig staat er nog een afscheidsetentje op het programma, nog zonder datum maar dat komt nog wel.

Wanneer heb jij een pensioenfeestje?

Groetjes,
Yolanda

1 reactie op “Jarig én met pensioen”

  1. Lida de Leeuw van Weenen

    Wat een mooie pagina’s. Altijd leuk zo’n boek, later nog eens lekker terugbladeren in herinneringen en goede wensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.