Meteen naar de inhoud

Dutch Demo Retreat Dag 2 met swaps

Hoihoi,

Beloofd is beloofd: hier het vervolg van de Demo-Verwen dagen.
En je bent gewaarschuwd: veel tekst en kleurrijke foto’s.

Waren we vrijdag te gast in de dierentuin met allerlei leuke opdrachten waarbij we elkaar beter hebben leren kennen, terwijl de zon prachtig scheen, we waren zaterdag te gast in Van der Valk Hotel Arnhem. Daar was een zaal voor ons gereserveerd.
Ook op deze dag heb ik niet zoveel foto’s gemaakt, maar … toch een paar. De rest wat je ziet heb ik voor nu geleend van mijn lieve collega’s.

Bij dit soort gelegenheden swappen wij demo’s graag. Ik had een paar avondjes nodig om mijn swaps te maken. Swaps, hoor ik je denken? Swaps zijn ruilkaarten of projectjes, het verzamelen van goede ideeën van elkaar.
Bij het swappen hoort wat uitleg, die had Michelle ons doorgestuurd om ons te herinneren hoe je dat doet:
Swappen
Ik zou het geweldig vinden als er tijdens dit evenement geswapt gaat worden. Als je nog niet eerder geswapt hebt: je maakt verschillende dezelfde kaarten/projecten. Dit kan een kaart (of kaartfront), een 3d project of een verpakte lekkernij zijn. Het enige dat belangrijk is, is dat alle producten die je gebruikt in de huidige catalogi staan. Zorg er ook voor dat je naam en eventuele informatie op het project staan (zo kunnen we je opzoeken en je volgen).

Als we samenkomen loop je rond en kun je jouw swap wisselen met de swap van iemand anders. Je gaat naar het evenement met 1 design en komt thuis met heel veel inspiratie! Maak er zoveel als je je comfortabel bij voelt en geniet van het knutselen. Het is niet verplicht om mee te doen, het is gewoon voor een beetje plezier en een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen en ideeën te delen. Zeg geen nee tegen iemand tijdens het swappen. Het is hetzelfde als iemand een hand geven 🙂

Bij binnenkomst konden we allereerst ons workshoppakket ophalen, met naamstickers om op je blouse te plakken, zodat men wist wie je was. En dan een gezellige tafel opzoeken om bij plaats te nemen.
Ik heb daarna een tijdje gezellig rond gelopen met mijn doosje met swaps en kon gezellig delen en kletsen met voor mij nog onbekende gezichten, maar ook vele bekenden die ik al bijna 3 jaar denk ik niet meer LIVE gezien had. Heerlijk, dat geeft een boost! Al gauw kwam ik erachter dat er een verrassings-stapeltje swaps op mijn plek was neergelegd. Een beetje anders dan de eigenlijke bedoeling van het swappen maar à lá hee… het is gegeven he, dus dan kijk ik het paard niet in de bek, maar ik weet nu niet van allemaal welke gezichten er bij welke swap hoort? Hopelijk wordt dat goed gemaakt. Ik heb nog werk te doen door alle blogs/facebooks op te zoeken. Misschien staat daar een gezicht dan bij. Ik ben er in ieder geval superblij mee. Voor wie van de swappers dit mocht lezen: dankjewel voor het swappen!

Ik had 40 swaps gemaakt, en had dus niet voor alle 72 gasten. Het was ook best nog wat werk:
Stans uit elk velletje DSP het doosje, zet het in elkaar volgens de rillijnen.
Doe een mini-reepje (Johnny Doodle Vanille of Salty Caramel) erin met de beschrijving voorzien van je naam.
Wikkel een strip Vellum erom heen en zet de overlap vast met lijm, maar zorg hierbij dat het kan blijven schuiven.
Stans een label, stempel de bloem en tekst erop.
Pons een takje en bloemetje met dezelfde pons. Plak deze achter het label.
Plak het label met een paar Dimensionals vast op de Vellum strip en zo is het doosje is klaar
Het leverde wel een klein probleempje op om de stapel af te maken. Deze Fudge moest bij de eerste paar natuurlijk wel even geproefd worden: of het wel lekker was…

En uiteindelijk was de stapel klaar. Het viel niet mee om ze in het gareel te zetten voor de foto’s maar ik denk dat het nog een leuk fleurig geheel is geworden.

Na een welkomstpraatje en uitleg voor deze dag door Michelle konden we aan de slag met het workshoppakket. Ik zat aan een tafel met een paar super gezellige dames en raakte flink aan de praat. Je raadt het al: ik deed er ongeveer anderhalf uur en een paar koppen koffie over om te starten met snijden en rillen. Het eerste papiertje ging niet goed, vervangen, okee dan maar, en toen was het cardstock aan de beurt. Het werd netjes op maat gesneden en gerild, alleen bij de derde rillijn ging het mes in het papier…. OJEE!! Oeps. Kon wel nieuw papier pakken maar ik had er geen puf voor, nog nagenietend van de vorige dag en alle indrukken om me heen na zoveel tijd. Dus ben ik maar gestopt.

Tussendoor hebben we een groepsfoto gemaakt, natuurlijk leent de trap buiten zich daar prima voor.

En de lunch is altijd een prima aanrader in Hotel Van der Valk: voor iedereen is er wat lekkers, onbeperkt te halen. Dat hoef je mij niet te zeggen, kijk maar – wat een LOL.

En er was een loterij. Nu ben ik daar niet zo gelukkig in: win nooit een prijs. Op de prijzentafel lagen veel nieuwe producten, dus ik had er toch een paar gekocht om de spanning erin te houden haha en hoopte op een leuk prijsje. Het mocht helaas niet zo zijn: Yootje viel wederom niet in de prijzen. Wat een spanning! Ik kon het niet meer aan haha. Intussen waren er hapjes binnengekomen en ik heb me daar maar voor opgeofferd. Mjamm.

Einde van de dag werd er hartelijk afscheid genomen van elkaar, de hoop uitgesproken elkaar maar weer gauw te mogen zien, waar dan ook. We zitten immers over het hele land verspreid. Ik reed met “volle bak” richting huis om eerst nog een paar dames vlakbij hun huis af te zetten, waar ik hen ‘s morgens had opgehaald. Ze kwekten of het een lieve lust was, heerlijk, zoveel opgewektheid om me heen.
In mijn tas zaten alle swaps en het workshoppakket maak ik op een rustig moment graag thuis verder (af).

Het was een heerlijke dag, waar we lang naar uit hebben gezien. Zo fijn om met zoveel leuke mensen bijeen te zijn, plezier te hebben. En dat alles draait om onze hobby: stempelen en alles wat daarmee samenhangt.
Ik voel me een gelukkig mens!

Lieve groetjes,
Yolanda / Attelyootje

1 reactie op “Dutch Demo Retreat Dag 2 met swaps”

  1. Elly Kreutzer(je roommaatje)

    Hahaha, ja jij(wij) en groepsknutselen hahahaha.
    Zo jammer dat ik er niet was.
    Zo heb ik toch een beetje mee genoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.