De grote ervaring: de cruise

Hits: 4

Hoihoi,

Eindelijk kan ik dan verder met berichten en foto’s delen met jullie over onze reis, nu het onderdeel “De Cruise”.

Wow, daar hebben we echt naar uitgekeken. En wat was het een ervaring.
De autorit verliep voorspoedig en het inleveren van de auto was vlot gebeurd. Even een slikmomentje want de auto reed verschrikkelijk fijn! Automaat – was lang geleden. De bus opgezocht die ons naar het schip zou brengen en toen bleek dat we eigenlijk teveel geld hadden uitgegeven: we hadden een bus geboekt tegen betaling maar via de autoverhuurder ging er een gratis pendel. Van vlak voor de deur nog wel! Okee, toch maar de metro genomen naar de bus. Betaald hadden we toch al.
Onderweg trokken we de aandacht met onze koffer-“badpakjes” …. heel leuke reacties op gekregen! Mijn verdiende Stampin’ Up!-koffertje was ook mee op reis maar die zat verstopt en verkleed IN de grote roze koffer. Met opzet voor de terugreis natuurlijk 🙂

De (gezonde!) spanning nam bij mij toe naarmate we het schip naderden. Inchecken hadden we op het vliegveld al gedaan, dus dat verliep vlot! Het lijkt gewoon op de procedure voor een vliegreis.
We scheepten in via de 7e etage en onze hut was op de 6e gelegen. Iemand wilde helpen met de koffers, zodat wij onze handen vrij hadden om winkeltjes en restaurant aan boord te verkennen. Ik keek mijn ogen uit. Op het dak een zwembad (in de diepte naar de twee volgende verdiepingen… veel bars (niet verkeerd) binnen en buiten, buffetrestaurants te over… en overal kon je eten en drinken pakken naar wens en moment. Oei, die lijn…

De kamer (hut maar je zegt Stateroom!) was echt heel netjes met twee bedden, drie kledingkasten en een prima badkamer/douche/wc, TV. Gewoon alles wat je nodig hebt.
Als eerste was er de voor elke schepeling verplichte oefening: ontscheping in geval van nood. Reddingsvest werd op de kamer via de boordradio geoefend, vervolgens volgde de verzameling van de opvarenden op een aangewezen plek. Je moet er maar niet aan denken het ooit nodig te hebben, maar het is goed dat deze oefening verplicht is.

Zoals je kunt zien was het heel mooi vaarweer. We vertrokken al vlot en we ontdekten dan ook best snel de bar. Sja… welk drankje zou nu lekker zijn om mee te beginnen… natuurlijk “The Cruiser”. Heerlijk zacht en van de wodka, rum en schnapps merk je dus niks. Het wiegelt toch al iets aan boord. Vooral die kers vond ik heerlijk om te snoepen en mocht die van Elly opeten! YUMM!

We hebben buiten op een van de voorste buitenverdiepingen staan kijken en genieten van het verlaten van Miami. En dan ineens ben je het zeegat uit, en steekt er een wind op: tijd om de boel verder te gaan verkennen.
Ik heb een tip voor als je de boot op veel plaatjes wilt zien: Google > Carnival Sensation > Afbeeldingen en je ziet een enorme hoeveelheid aan prachtige foto’s van het schip, dus die zal ik niet meesturen. Heel indrukwekkend vond ik de inpandige hal, die verdiepingen hoog was, met gangboorden rondom. Leuk om in de lift naar beneden/boven te zoeven.

We hebben prima geslapen aan boord, en de eerste stop aan wal was bij Key West – het uitsterste puntje van Amerika. Een lang gerekt eiland eigenlijk, wel verbonden met het vasteland door een lange brug. Om e.e.a. te zien hadden we een trolleybus geboekt. Die stond al op ons te wachten. Het was een leuke rit (hop on, hop off maar we zijn lui blijven zitten omdat wij op een zachte bank zaten, de andere bankjes waren van hout…). Leuke plekjes gezien! Aangekomen bij het meest zuidelijke puntje Southern Most, kon je kiezen om uit te stappen en bijna een uur in de rij te staan wachten voor die éne foto, of blijven zitten in de bus. Je ziet aan de foto’s onze keuze. De zon staat daar heel laag en brandt echt wel behoorlijk, levert mooie plaatjes op. Bloemen bloeien lustig, de palmen maken een compleet beeld.
Op straat zie je veel loslopende kippen en hanen. Die zouden beschermd zijn… Je mag ze niet vangen om te eten – nee die mensen daar eten wel gewoon leguaan…

Of je komt zomaar een leguaan (zo’n hapje dus) tegen, lekker zonnebadend en warm op een muurtje. Pas maar op dat ze je niet vangen:

We hebben nog wat rondgewandeld in het plaatsje en terug op het schip hebben we lekker aan de reling zitten eten. Mooi uitzicht op een prachtig eilandje en zo af en toe een watersporter ging langs. Zo mooi met prachtig water, soms rustig soms ook niet. Maar omdat ik al zeebenen in mijn bloed heb (van mijn vader) had ik daar geen last van. En wat was dit schip immens groot! Ik had dan wel een aantal foto’s gezien via Google (want dat is mijn beste vriend!) maar de werkelijkheid overtrof al mijn verwachtingen. HUGE!

Vandaag heb ik jullie weer genoeg gespamd, morgen en het weekend zal ik nog verder wat posten. Bedankt voor je bezoek, graag tot de volgende keer, dan is Cozumel aan de beurt.

Groetjes, Yolanda

2 Comments

  • Leuke dagverhalen heb je geschreven, lees ze graag en met plezier. Bedankt dat ik je reis op facebook mag meebeleven. ❤️

  • WOW!! wat een belevenis!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.