Dag 2/15 Orlando

Hits: 3

Hallo fans van Attelyootje,

Gisteren een verslag op Facebook van onze eerste reisdag. Nu is mijn blog aan de beurt voor de tweede dag.

Wij wilden e.e.a. uitstippelen voor de dag, onder begeleiding van de Tomtom die van huis was meegenomen. Heel handig bedacht maar het werkte niet. Hulp gezocht en gekregen vanuit verschillende hoeken van het thuisfront. Zaten gelukkig nuttige tips bij, maar toch … Tomtommeke wilde geen kant op!

We zijn eerst maar gaan ontbijten en als de Ihop in de buurt op loopafstand zit, kan het niet missen om daarheen te gaan. Lekkere koffie lurken uit een flinke pot en daarbij een omelet met bacon en kaas/tomaat. De bijgeserveerde pancakes konden ala cinnamon rolls (die zijn helaas niet meer verkrijgbaar!) gemaakt worden, o wat had ik daar naar uitgezien. Zat wel meteen voor de hele dag volledig  vol. Kon alleen nog water bij…

Het is hier heerlijk qua temperatuur met zo’n 29 graden Celsius. Buiten wandelen is dan ook helemaal geen straf. Er staat iets wind wat het absoluut heerlijk maakt.

Voor het werkend krijgen van de Tomtom geprobeerd via de computer van het hotel, maar het mocht niet baten. Dan maar op zoek naar een ander apparaat. We zijn naar de Walmart gereden onder de Ernie-en-Bert-achtige spraak van een Googlegids. Ook dat krijgen we niet goed. We zijn allebei niet zo heel slecht met de verschillende devices maar snappen niet hoe dit nu weer kwam. Bij de eerste Walmart waren de Tomtoms uitverkocht. De tweede (bijna 2 uur later?) had ook geen exemplaar meer en verwees ons naar Best Buy.

Waarom het zolang duurde bij de eerste Walmart? Nou gewoon… we waren als Alice in Wonderland tussen alle Halloweenspullen (eten, drinken en kostuums en nog veel meer) en keken onze ogen uit.

Eenmaal bij de tweede Walmart liepen we rechtstreeks (o ja?) Door naar de apparatenafdeling maar ik vond onderweg toch nog borduurringen, waar ik al even naar zocht. Of ik ga borduren zul je denken? Nou nee, iets met papier enzo…. 😁. Ze kunnen nog net tussen mijn kleding in de koffer.

Door naar Best Buy en daar geslaagd, ook nog voor de beste prijs die ter plekke werd opgezocht. Helemaal blij en … hij werkt!

De avond was inmiddels snel ingevallen en we hadden honger, het was bijna 8 uur en om de hoek zat een sportcafé annex grillrestaurant. Binnen een leuke plek gekregen. Naast ons een hele rij sporthelmen en omringd door wel 50 (of meer??) televisieschermen! Heerlijk gegeten! EN gedronken want we hadden dorst en dan is een cola zonder ijs zo heerlijk! Daarbij voor Elly een cheese/baconburger en voor mij een heerlijk gekruide spies met biefstukpunten. Mmmm.

Het verkeer gaat best, al denken ze vast wel eens wat raars van mij. Ik hoor weleens een claxon maar ja, anderen zie ik wel gekker doen. Maar het went vast. Ik krijg complimenten dat ik het goed doe en geloof dat maar. We hebben namelijk nog maar 1 buts in de motorkap, maar die zat er al in toen we hem ophaalden. Het is een automaat en ik denk… dat ik thuis er erg in moet hebben om de koppeling te gebruiken 😀

Na wat administratie hebben we lekker de voeten een verwenzalfje gegeven en ik zit in t donker te typen, naast een ronkende Elly. Dat wijntje hakte er zeker in? Ik zie de mijne niet eens staan LOL…

Morgen checken we hier weer uit om via Tampa naar Fort Lauderdale te rijden – daar wacht het volgende hotel op ons. Het wordt vast een pittige rit, dus ik ga maar eens sluiten.

De foto’s van vandaag heb ik deze keer maar in twee collages geplakt. Je vindt vast de goede foto wel bij het stukje verhaal. Leuk dat je even meelas. Graag tot gauw!

Groetjes, Yolanda (en Elly)

 

2 Comments

  • Wat een lol zullen jullie hebben! Geniet ze!

  • Leuk verhaal, wacht in nieuwsgierigheid op de volgende dagen. Veel plezier.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.