ALOHA Bloghop – Sneak Peek Voorjaarscatalogus/SAB

Hits: 30

Afbeelding kan het volgende bevatten: oceaan, tekst en water

Hoihoi, ALOHA….

Welkom bij onze bloghop. Wij zijn een groep demonstratrices die dit thema voor deze bloghop voor jullie hebben bedacht. De oplettende lezer zal ons gezamenlijk doel niet ontgaan zijn…

De nieuwe voorjaarscatalogus zal inmiddels al door velen zijn ontvangen, samen met de Sale-A-Bration brochure. Voor het gemak spreken we wel over SAB… Lekker fris en zonnig gaan we zo het nieuwe voorjaar tegemoet.
En wat is er dan leuker dan voorbeelden te zien met de nieuwe stempelsets, dan tijdens een bloghop?

In deze catalogus staat een erg leuke stempelset die te gebruiken is binnen het thema ALOHA – namelijk de stempelset op bladzijde 29. De naam Flowering Desert geeft al weer waar je de cactus in het echt kunt vinden: in de woestijn. Maar… ook op Hawaïï… en dat vond ik best verrassend, want ik denk aan bloemenslingers, bloemenshirts en ritselende rokjes… Maar ook cactussen dus.

Mijn eerste (liggende) kaart toont eenvoud, voor een beginnende stempelaar is deze heel goed te doen – met al één techniek daarin: Second Generation Stamping. Verder is alles hier gestempeld op een stuk Whisper White papier!

Ben je iets verder met stempeltechnieken, dan kun je iets meer toevoegen aan je kaart. Eenmaal verder werkend, bedacht ik dat een achtergrond papiertje leuk kon zijn, maar ook een zon. Verschillende kleuren cardstock heb ik in repen gesneden, de onderste is bestempeld met de prikkels van de cactus.
Voor de zon gebruikte ik het schitterende GRAPEFRUIT GROVE & LOVELY LIPSTICK FOIL SHEETS, (blz 12 SAB-brochure) – papier en de STARBURST-pons.

In mijn zoektocht naar inspiratie kwam ik diverse mooie aquarellen tegen, waarbij cactussen mooie kleurenovergangen lieten zien.
Mijn derde kaart is dan ook nóg meer uitgewerkt – voor de verder gevorderde stempelaar.
De repen cardstock voor de achtergrond zijn bewerkt met Heatembossing, in wit. Herken je de prikkels weer?
Voor de cactussen heb ik twee kleuren inkt op de stempel gezet: eerst een lichte kleur groen, daarna met een Sponge Dauber (vingersponsje) de donkerdere kleur aan de zijkanten gedept, daarna gestempeld. Zo ontstaat een mooie schaduwachtige zijkant van de planten.
Het cardstock is gesneden met de Big Shot, met de nieuwe Rectangles Stitched Framelits Dies (blz 238). Zulk leuk speelgoed 😉

Ook aan de binnenkant van de kaarten heb ik gedacht. De cactus kwam per ongeluk als mijn verkorte naam uit mijn handen.

Ik hoop dat ik je heb kunnen laten zien dat iedereen die een stempel kan vasthouden, kan stempelen. En: verder kan ontwikkelen!
Tijdens mijn “Koffie, Kaart en Kletskoppen”-ochtenden (of uitgebreider tijdens een techniekenworkshop) breng ik je graag deze technieken bij. Vraag mij er gerust naar.

Wil je door naar de volgende deelnemers, klik dan eenvoudig op de namen in onderstaand overzicht. Vóórdat je dat doet, zou ik het erg fijn vinden als je een reactie wilt achterlaten onder dit bericht.
Ik wens je alvast heel veel plezier met verder hoppen.

Groetjes, Yolanda

P.S.: één deelneemster heeft geen blog maar een Facebookpost gemaakt. Klik HIER om naar haar bijdrage te gaan.

 

24 Comments

 • Heel erg leuk Yolanda!

 • Wat een vrolijke post Yolanda! En helemaal in sfeer, goed gelukt! x

 • Mooie kaarten! En leuk zo al die verschillende technieken. Geweldig gedaan! Gr. Elly

 • Lekker vrolijke kaartjes, hoor. Super! Groetjes, Yvonne

 • Wat een superleuke kaarten, ik ben er echt helemaal weg van 😉
  Suze Bonnema

 • Super leuk, mooie kaarten!

 • Wat een leuke kaarten.
  Ik ben dol op cactussen
  Dank voor de inspiratie ⚘⚘

 • Mooie kaarten. Deze set staat ook op mijn verlanglijstje.

 • Hoi, wat leuk dat cactussen er ook gezellig uit kunnen zien 🙂

 • Wat een leuke kaarten

 • Wat een mooie kaarten Yolanda

 • WAt een gave kaarten en echte Alohakleuren! daar wordt een mens blij van!

 • Wat een toffe kaarten, Yolanda! Die set is absoluut een van mijn favorieten. Bedankt voor de inspiratie.

  • Dankjewel Daniëlle, het was een set als liefdeopheteerstegezicht: het Mexicaanse weer zat nog in mijn lijf toen ik hem voor het eerst zag. Dus dat móest gewoon 🙂

 • Wat een superleuke gezellige vrolijke kaartjes

  • Dankjewel Daniëlle, hiervan krijg je weer zin in de zomerzon toch?

 • Wat leuk!
  Dit is nou zo’n set waar ik over twijfelde, maar jij maakt mij zeker enthousiast!
  Gaaf!

  groetjes, Durvina

  • Dankjewel Holly!

  • Dankje Durvina. Het is zo’n leuke set om mee te spelen. Ik zeg: doen! Je krijgt er absoluut geen spijt van.

 • Prachtig!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.